dinsdag 2 september 2014

Duurzame dinsdag in drie minuten


Vandaag is het duurzame dinsdag en dat betekent: tijd voor een blogpostje. 
Je hebt van die dagen... dat je moe en chagrijnig van je werk komt en het liefst een patatje gaat halen bij de snackbar. Dat iedere minuut in de keuken een verspilling van de tijd lijkt en je magnetronpannenkoeken als prima hoofdmaaltijd ziet. Herkenbaar? Met dit recept battle je deze nare gedachten en ga je voor de easy én duurzame optie. Het gerecht is namelijk in 3 minuten klaar én je kunt het helemaal biologisch maken. - Door: Jessie Kroon.

Wat heb je nodig? 
Let op: we gaan uit van een eenpersoonshuishouden en hebben gekozen voor biologische varianten.
1 Tomaat
1 Uitje
1 Handje kidney bonen
1/2 Perzik
1 Handje veldsla
1 Portie couscous volgens het eetmaatje
1 Scheutje olie.
1 Snufje Ras el Hanout kruiden

Jep... that's it! Ik ben zelf geen supergrote eter, dus misschien kun je de hoeveelheden wat omhoogschroeven. De andere helft van de perzik heb ik door mijn yoghurt gedaan als toetje, zodat ik geen voedselverspilling had.

Hoe maak je het? 
Meng de couscous met de Ras el Hanout kruiden. Kook water in de waterkoker. Giet het kokende water over de couscous heen in een ruime kom. Zorg ervoor dat de couscous nét onder water komt te staan, dan heb je precies genoeg. Dek de kom af met een plankje of een bord.

Fruit de ui in een pan met olie. Wij hebben de biologische olijfolie van Dille & Kamille gebruikt, omdat deze een heerlijk vleugje citroen bevat. Voeg daarna de tomaten, kidneybonen en perzik toe. Neem wat vocht van de kidneybonen mee de pan in. Laat even pruttelen.

Haal het bord van de kom couscous en maak de couscous los met een vork. Verdeel de groenten over de couscous en meng alles door elkaar. Serveer met een toefje sla.

Als dit niet super easy is? En klaar in drie minuten! Happy healthy meal en een fijne duurzame dinsdag :)

Contact

Fika?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Zoek je hulp bij je project? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort.