Effortless sustainability in de keuken. Met dit recept zet je zo een heerlijk verantwoorde maaltijd op tafel. En nog vegetarisch ook, dus je vega vrienden kunnen gewoon aanschuiven. - Door: Jessie Kroon.
Wat heb je nodig:
Dit recept is op basis van twee personen (of twee dagen, want opgewarmd is het ook heel lekker)
150 gram porties rijst
eventueel (bospaddenstoelen)bouillon om de rijst in te koken
1 scheutje olijfolie
1/2 courgette
1 tomaat
3 grote kastanjechampignons
1 handje dadels
1 handje pecannoten
3 tl kaneel
Hoe maak je het:
Kook de rijst volgens de verpakking. Ik kook mijn rijst altijd in bouillon, omdat dat gewoon veel lekkerder is. Kies bij dit recept voor bospaddenstoelenbouillon of groentebouillon. Terwijl de rijst opstaat, kun je de andere ingrediënten in stukjes snijden. Alles gaat straks in één pan, dus je hoeft niet ingewikkeld te doen met verschillende snijplanken of messen.
Verwarm een scheutje olijfolie in een (wok)pan, zo'n 5 minuten voor de rijst klaar is. Doe de kaneel direct bij de olie (you can thank me later, want hóe lekker ruikt je keuken nu?). Na ongeveer een minuutje doe je de champignons, de courgette en de dadels ook in de pan. Na een minuutje of twee (de tijden komen niet zo nauw natuurlijk) doe je de tomaat en de pecannoten erbij. Mix alles goed en laat het goed heet worden.
Giet de rijst af, mix het met de rest en serveer een heerlijk ruikend bordje duurzaamheid. Eet smakelijk!