vrijdag 12 september 2014

Park Frankendael: 'The place to be'

Frank Festival
Vandaag was ik bij het Frank Festival in Park Frankendael in Amsterdam-Oost. Op dit festival was er live-muziek, kon je heerlijk eten en waren er nog een aantal kleine acts, zoals een fototentoonstelling. Het was heel gezellig en het park was prachtig, dus ik hoop op meer van dit soort festivals in de toekomst. Ik raakte er helemaal geïnspireerd door en zal jullie in deze post daarom vertellen waarom je Park Frankendael snel een keertje moet bezoeken. - Door: Daphne van Kollenburg. Foto van: Judith von Reeken.

Want er is meer. Dat duurzaam en leuk zonder moeite samengaan, bewijst Park Frankendael (gelegen in de Amsterdamse Watergraafsmeer) door verschillende toffe evenementen. Al in 1998 werd 
besloten dat het Park een ecologisch getint park zou worden. Dit is zeker gelukt: er is een ooievaarsnest op een oude schoorsteen, de Wooden Zoo, een project van kunstenaars Ruben la Cruz en Karoline Helweg, er zijn volkstuintjes en het park heeft een diverse begroeiing.     

Al sinds 2009 is er elke laatste zondag van de maand van 11 tot 6 de 
Pure Markt (behalve in november, januari en februari). De Pure Markt is een biologische markt met een aantal vaste locaties in Amsterdam en verschillende locaties buiten de stad, zoals in Den Haag en Hilversum. Op de markt verkopen telers hun zelfgeproduceerde producten, waarbij ze je kunnen vertellen over de ingrediënten, herkomst en het productieproces. Ik vind het ontzettend leuk om een product te kopen waar een verhaal achter zitDe producten die verkocht worden zijn regionaal, seizoensgebonden en duurzaam. 

Raspberry Maxx
 vond ik een erg leuk kraampje: zij verkopen allerlei producten met verse frambozen. Ook Hello Fresh, een organisatie die iedere week gezonde recepten met verse ingrediënten thuisbezorgd, vind ik een tof initiatief. Verder kun je ook nog hele andere producten kopen, zoals een Tas van Toos, gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

Tot slot kun je ook heerlijk lunchen en dineren in Frankendael. Bijvoorbeeld bij 
Restaurant Merkelbach. De passie van de chefs staat dicht bij de Slow Food beweging - een reactie op de fastfood beweging - met eerlijke, pure en gezonde gerechten die bereid zijn met ingrediënten uit de regio. Mocht je financieel wat krap zitten en een diner net iets te duur vinden; je kunt er ook ontbijten en lunchen.

Een stukje verderop vind je 
Restaurant de Kas. De naam zegt het al: de Kas heeft eigen kweekkassen en een tuin bij het restaurant, maar ze beschikken ook over een groot stuk land in de Beemster, waar seizoensgroenten worden geteeld. Hier kun je sjiek dineren en lunchen en is dus niet zo geschikt wanneer je krap bij kas zit.
Hopelijk tot snel in Park Frankendael!

Contact

Fika?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Zoek je hulp bij je project? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort.