zaterdag 4 oktober 2014

Een dagje naar de kringloop

Picture
"Wat leuk! Waar heb je dit gekocht?" is zo ongeveer de meest voorkomende vraag tijdens bezoekjes aan mijn huis. Uiteraard zou ik mijn gasten kunnen vertellen dat ik in een antiekzaak in een niet te vinden boerengehucht op het Zweedse platteland mijn interieurpareltjes heb gevonden. Toch schep ik liever op met het échte verhaal: de kringloop. - Door: Jessie Kroon. 
Vandaag is het nationale Kringloopdag. Ik weet dat het in eerste instantie niet heel sexy klinkt, maar toch kan ik deze dag niet zomaar voorbij laten gaan. Mijn hele inboedel heb ik aan de kringloop te danken. Van kast en koffer tot aan keukenspullen en kamerlamp: alles heeft een tweede (of misschien zelfs derde, vierde of twaalfde) leven gekregen en mijn interieur uniek en persoonlijk gemaakt. In deze blogpost show ik graag mijn mooiste en meest recente schatten, uiteraard met een Scandinavisch tintje.

1. De schoolplaat

Picture
De antieke schoolplaat is niet meer weg te denken uit een Scandinavisch interieur. De plaat wordt vaak gebruikt als eye catcher en is vooral favoriet wanneer het een beige variant betreft. Deze schoolplaat vond ik op bric à brac, een kofferbakverkoop in Zuid-Holland. Ik was meteen verliefd! Toen ik een paar weken later in de kringloop in Papendrecht was, moest ik enorm veel moeite doen om niet nog een plaat aan te schaffen. Maar nee, zoals ik in mijn vorige blog al schreef: less is more, dus houd ik het er bij één. 

2. De melkkan

Picture
Het was liefde op het eerste gezicht: de witte melkkan van IKEA. Op de site noemen ze het bovendien een vaas, wat ook mijn eerste idee was als gebruiksfunctie. Toch schrok ik me een hoedje toen ik nieuwsgierig naar het prijskaartje keek: twintig euro voor een witte kan?! Dat kan goedkoper! Na een korte zoektocht vond ik hem: mijn witte melkkan. Deze porseleinen versie was bovendien nog veel mooier dan mijn liefde.  En.. hij kostte me anderhalve euro. Need I say more? Kringloop.. I love you!

3. De gehaakte sprei

Picture
Een musthave die niet vriendelijk is voor de portemonnee is de gehaakte sprei. Ik had graag mijn eigen variant gehaakt en heel trots onder mijn eigen bloed, zweet en tranen gelegen, maar helaas is het haakvak mij nooit aangeleerd en paste een cursus niet in mijn agenda. De kringloop bood ook hier weer uitkomst. Tijdens een kringlooptour stuitte ik per toeval op dit prachtig gehaakte exemplaar. Groot genoeg voor een tweepersoonsbed en geen enkel vlekje te bespeuren. Zo zie ik het graag! De sprei kostte me vijftien euro. Wellicht lijkt dit duur, maar voor een vergelijkbare sprei betaal je al gauw meer dan het dubbele. 
Dus, lieve kringloop... je maakt me blij. Scandinavisch design op een studentenbudget.. waar vind ik dat nu nog? Ik doe dan ook niets liever dan struinen tussen de rekken met nostalgische Ot en Sien beeldjes en prachtige theeserviezen. Ik zou niet weten hoe het merendeel van mijn weekenden eruit zouden zien zonder jouw bestaan. Daarom wilde ik je (en alle vrijwilligers die jou mogelijk maken) graag bedanken. Vandaag is jullie dag. Jullie hebben het verdiend!

Contact

Fika?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Zoek je hulp bij je project? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort.