donderdag 16 oktober 2014

Het Nordic Delight Festival

Nordic Delight
Als je er op gaat letten is er in Utrecht bijna elke week wel een festival te vinden: filmfestivals, theaterfestivals, culinaire festivals, noem maar op. Begin oktober kwam ik erachter dat er ook een festival bestaat waarbij dit alles gecombineerd wordt met Scandinavische stijl: het Nordic Delight Festival. - Door: Jessica de Jong.

Het festival vond plaats in de tuin van het
 Centraal Museum en in de Nicolaïkerk ernaast. Sowieso is dat al een supersfeervolle locatie, maar door de aankleding van het festival werd het er alleen maar leuker op. Bij de entree hing bijvoorbeld een enorme (zelfgetimmerde?) eland. Er stonden geïmproviseerde houten kraampjes op het gras, er waren wat rode stoeltjes omheen gestrooid en ’s avonds werden er kandelaren en lantarens aangestoken om het af te maken. In de kerk waren zelfgemaakte banners aan het plafond gehangen, en in het entreegebouw was een heuse huiskamer ingericht door de tweedehands designwinkel Goed Spul (wat nu mijn nieuwe lievelingswinkel is).

Mijn favoriete kraampje was toch wel die van
 Carla’s Conditorie, waar ik mijn muntjes heb uitgegeven aan mjukpepparkaka, kanelbullar en hallondröm. Wat dat allemaal is moet je er zelf maar gaan proeven in haar vaste winkeltje dat achter de Dom verstopt zit. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn!
Nordic Delight


Voor ik afdwaal naar nog meer voedselgerelateerde onderwerpen zal ik ook nog iets over de muzikale hoogtepunten vertellen, want daar kwam ik eigenlijk voor. De leukste artiest die ik er heb gezien kende ik stiekem al: Wintergatan. Ze zien eruit als warrige kunststudenten en maken nummers die vol zitten met muziekdoosgeluidjes. Het tofst is dat ze die muziekdoosjes vaak zelf maken, gewoon van wat houten plankjes (best wel duurzaam dus). Aan het eind van dit blije nummer zie je hoe zo’n muziekdoos gemaakt wordt. Een ander heel fijn bandje dat ik via het festival heb ontdekt is Einar Stray Orchestra. Prima muziek voor deze herfstige dagen.

Tot slot waren er ook een aantal erg goede series en korte films te zien, waaronder de bijzonder stijlvolle serie Äkta Människor. Daar kan ik nog wel een heel artikel over schrijven als ex-filmstudent, maar dat misschien een andere keer. Al kan ik het niet laten om deze trailer er nog even bij te zetten.

Kijken, okee? Bra!

Contact

Fika?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Zoek je hulp bij je project? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort.