vrijdag 10 oktober 2014

Makkelijke vega-omelet

Picture
Zoals je misschien in mijn vorige receptpost hebt gelezen, ben ik dol op kokkerellen met kliekjes. Vandaag had ik weer zo'n dag. Ik kwam thuis, had geen zin om naar de supermarkt te gaan en was dus verplicht om de inhoud van mijn koelkast om te toveren tot een heerlijk maaltje. Dat was niet moeilijk en bovendien ontzettend goedkoop. Benieuwd geworden? Lees verder! - Door: Jessie Kroon.
Wat heb je nodig? 
Let op: we gaan uit van een eenpersoonshuishouden en hebben gekozen voor biologische varianten
1 Tomaat
1 Ui
1 Paprika
3 Eieren
1 Takje munt (neem alleen de blaadjes)
3 Eetlepels Griekse yoghurt
Scheutje biologische (citroen)olie
Peper & zout

Hoe maak je het? Doe een scheutje olie in een koekenpan (ik heb een kleine pan gebruikt, omdat ik in mijn eentje at). Zorg ervoor dat je een deksel hebt om op de pan te doen. Geen deksel die groot genoeg is? Geen nood! Een bakblik werkt ook prima!

Snij als eerste de paprika, ui en tomaat in kleine stukjes. Ik heb niet heel veel gebruikt, maar je kunt natuurlijk altijd meer groenten snijden. 
Picture
Breek drie eitjes in de pan en voeg de groenten en fijngehakte munt toe. Zorg wel dat de pan heet genoeg is, maar zet het vuur zeker niet te hoog! Je wilt immers niet dat de onderkant van je omelet zwart is en de bovenkant niet gaar. Omdat ik in mijn huis een elektrisch kookplaatje moet gebruiken, heb ik hem op stand 3 laten staan. Met een gasfornuis kun je het vuur wat meer reguleren. Ziet er nu al  goed uit, toch? 
Picture
De deksel kan nu op de pan en hierna is het vooral een kwestie van wachten. Heeerlijk! Je maaltje wordt bereid, het huis ruikt steeds lekkerder en ondertussen kun je zelf lekker even doen waar je zin in hebt (bijvoorbeeld even de andere blogs lezen). 

Contact

Fika?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Zoek je hulp bij je project? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort.