donderdag 23 oktober 2014

Stylish en Scandinavisch de deur uit

Picture

Oké, direct toegegeven, ik ben geen fashion goeroe. Verre van zelfs, maar met een beetje hulp kun je al snel alle ins en outs achterhalen. Omdat ik er van overtuigd ben dat Scandinavisch design veel meer is dan alleen een tof interieur of de juiste items heb ik besloten om dit blog geheel te wijden aan Scandinavische fashion. Om snel en sophisticated voor de dag te komen heb ik een fijn stappenplan opgesteld. In drie stappen naar de ideale look, prima toch?  -  Door: Jessie Kroon.

Stap 1: het overhemd

Picture
bron: http://www.elin-kling.com
Picture
bron: http://www.zalando.nl/modstroem

Het gestreepte overhemd is kenmerkend Scandinavisch. Niet zo gek dus dat Elin Kling, één van de bekendste Scandinavische fashion bloggers er ééntje (waarschijnlijk zelfs meer) in de kast heeft hangen. Combineer het overhemd (dat je ook in duurzame variant regelmatig tegenkomt) met kwalitatief goede en strakke items, zoals een zwart colbert of een chique spijkerbroek. Net als in het Scandinavisch interieur geldt ook hier: less is more.

Stap 2: de sobere tas

Picture
bron: http://angelicablick.se

Een goede tas is het halve werk. Dat weet ook blogster Angelica Blick maar al te goed. Kies een sobere tas, in een neutrale of zwarte kleur, maar zorg dat hij opvalt door de vorm, het materiaal of een combinatie hiervan. Er zijn genoeg Scandinavische merken op de markt, dus je kunt prima een uniekitem scoren. Denk bijvoorbeeld aan een tas van kurk, is nog superduurzaam ook. Combineer de tas met je overhemd en spijkerbroek om simpel doch stylish de dag door te komen. 

Stap 3: de zachte jas

Picture
bron: http://byfunda.freshnet.com/

Wonen in het hoge Noorden heeft zo zijn voordelen. Bijna altijd een zachte warme jas kunnen dragen is er wat mij betreft zeker één. Deze jas van blogger Funda (nee, ze verhuurt geen huizen) is een perfect voorbeeld van een chique warme jas. Aan de jassen hangt vaak wel een prijskaartje, maar het is de investering zeker waard.  

Contact

Fika?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Zoek je hulp bij je project? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort.