zondag 12 oktober 2014

Waarom wij zo van het Noorden houden


We willen de wereld laten zien dat  duurzaam leven niet alleen belangrijk of sociaal wenselijk, maar vooral ook heel leuk, mooi en gemakkelijk is. We zijn geïnspireerd geraakt door Scandinavië. Ze lopen daar voorop in innovatieve ideeën (100% afbreekbare verpakkingen bijvoorbeeld, hoe cool is dat) en er wordt superpositief naar duurzaamheid gekeken. En ook niet onbelangrijk, Scandinaviërs hebben stijl - en waarom zou duurzaam niet stijlvol kunnen zijn?

Onze voorzitter woonde een jaar in Zweden en kwam vol passie voor duurzaamheid terug. In het team hebben we een aantal mensen die Zweeds spreken en contacten hebben in verschillende Scandinavische regio's. We werken ook nauw samen met local heroes in Malmö en omgeving, die de taal spreken, de stad kennen en van het land houden.

Daarom worden we geïnspireerd door het Hoge Noorden. We maakten al eens een fototentoonstelling hierover, kleden onze bijeenkomsten altijd extra Scandinavisch aan (met natuurlijk Zweedse balletjes, bosbesmuffins en kaneelbroodjes) én bezoeken Scandinavische evenementen. Benieuwd waar we binnenkort naartoe gaan? Check de agenda!

Contact

Fika?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Zoek je hulp bij je project? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort.