zondag 9 november 2014

Supersoep!

Foto
Zondag is voor mij vaak een feestje. Mijn vriend zoekt een lekker recept uit of we experimenteren met alle lekkere dingen die we in de supermarkt vinden. Zo hadden we laatst gevulde portobello's, verrassende kiprisotto en een lekkere ovenschotel. Omdat we vrijdag al biologische wijntjes en pizza's op hadden in Alkmaar en ik alleen in mijn huisje was, besloot ik vandaag eens voor een makkelijke eenpersoonsmaaltijd te gaan: supersoep! Ik ben namelijk echt gék op soep! - Door: Jessie Kroon.

Wat heb je nodig?
 

* Let op: we gaan uit van een eenpersoonshuishouden en hebben gekozen voor biologische varianten.
1 Sjalotje
1 Rode ui1 Paprika
1 Courgette
1 Handje champignons
1 Broodje voor erbij
Scheutje biologische (citroen)olie
Peper & zout
Staafmixer

Hoe maak je het?
Doe een scheutje olie in een pan en fruit het uitje en sjalotje. Snijd ondertussen de paprika, courgette en champignon in kleine blokjes. Hoe kleiner de blokjes, hoe sneller ze smeuïg worden. Ik houd ze juist expres een beetje groot, omdat ik graag nog wat stukjes groente in mijn soep houd.


Foto
Foto

Eigenlijk heb je nu het meeste werk al gedaan, hoe fijn is dat? Als alles in de pan zit, doe je de deksel op de pan en laat je de groenten op een zacht pitje sudderen.

Als je de pan ongeveer vijf minuten op het vuur hebt staan, kun je een scheutje water toevoegen. Zo word de soep uiteindelijk wat minder dik. Ik heb maar een half glaasje water in de pan gedaan, omdat ik mijn soep het liefst zo dik en 'sauzig' mogelijk heb!

Als de courgette een beetje zacht is geworden kun je de staafmixer erbij pakken! Ik heb mijn staafmixer een keer in een kerstpakket gekregen en ben er zó blij mee! Naast lekkere soepjes maak je ook de heerlijkste sauzen en toetjes. Mjam!

Hoe langer je met de staafmixer bezig bent, hoe vloeibaarder de soep is. Ik heb hem juist dik gehouden. Dit is echt geheel naar eigen smaak.


Foto


Een vers knapperig broodje erbij en ááááán tafel! Nog sneller dan als je Thuisbezorgd had gebeld ;)

Foto

Contact

Fika?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Zoek je hulp bij je project? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort.