woensdag 4 februari 2015

Tinderen met kleding


Leuk shirtje? Swype naar rechts. Lelijke broek? Swype naar links. Dit principe komt je wellicht bekend voor. Juist ja, tinder. Elkaar liken of unliken, om vervolgens mogelijk een match te krijgen. Dankzij een aantal studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen is dit binnenkort ook mogelijk met kleding. Zij ontwikkelden de kledingruil-app DarpDecade. Kleding bekijken is op deze manier niet alleen een leuke bezigheid, maar bovenal heel duurzaam. - Door: Ramon Holle.

Je uploadt foto’s van de kleding die je kwijt wilt op je account. Mocht je nou bijvoorbeeld altijd zwartwit dragen, dan kun je je account instellen op je unieke wensen om de kans op een match te vergroten. Vervolgens kan de pret beginnen. Er komen vele kledingstukken achter elkaar langs, waarbij je ze kan liken of unliken. Heb je iets geliked uit iemands kledingkast, en diegene heeft iets geliked in jouw kledingkast, dan kun je elkaar een bericht sturen om een afspraak te maken om kledingstukken te ruilen. Ook valt er dan te onderhandelen of de ruil permanent of tijdelijk is.

Oprichter Robin Balser vertelt in onderstaand filmpje over het onstaan van het idee.


Wil jij ook een oneindige kledingkast tot je beschikking? Hou dan de website van DarpDecade in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan ben je als eerste op de hoogte van de lancering van deze app.

Contact

Fika?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Zoek je hulp bij je project? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort.