maandag 16 maart 2015

Kleding shoppen, afval droppen

De stad in om nieuwe aankopen te doen, terwijl je schuldgevoel je er op wijst dat er nog afval en ongebruikte spullen thuis liggen. Niet nodig! Gooi dat schuldgevoel samen met je afval weg, en scheid je afval met de Shop & Drop app, zodat je met een goed gevoel kunt gaan shoppen! - Gastblog door: Annejet Maandag (Shop&Drop).

De app is helemaal in lijn met de visie van Opgemärkt: duurzaam leven vooral leuk, mooi, gemakkelijk en ongedwongen maken. De applicatie is een interactieve tool, waarop je kunt zien waar je jouw afgedankte spullen kunt scheiden (droppen), op het moment dat jij bijvoorbeeld op weg bent om nieuwe aankopen te doen (shoppen). Waar je je nieuwe föhn koopt weet je wel, maar waar kun je die oude droppen? De app helpt je op weg. En mocht de app geen antwoord hebben, vraag je het aan de andere gebruikers. 
Ook kun je jouw drops laten zien en ontvang je hiervoor
credits van andere gebruikers. Founder van Shop & Drop Francien Eppens: 'Je mag er best trots op zijn als je het goed doet en dat delen met anderen. Als je waardering krijgt, omdat jij in de regen op de fiets bent gestapt, om je afval weg te brengen, dan maakt dat het toch wat leuker.'

Regelmatig worden door gebruikers nieuwe ‘drop-locaties’ toegevoegd, waarvan je het bestaan niet wist. En - lucky, lazy you - vaak blijken die ook dichter bij dan verwacht!

Dus ben je van plan dit weekend lekker te gaan shoppen? En wil je tegelijkertijd duurzaam bezig zijn? Download dan de app (voor Amsterdam, Rotterdam en Utrecht) en kijk of je meteen iets kunt droppen, zodat dat in ieder geval weer hergebruikt of gerecycled kan worden.

Shop & Drop was aanwezig op TRÄFF 3. Voor een impressie van deze TRÄFF, klik hier.

Contact

Fika?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Zoek je hulp bij je project? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort.