vrijdag 3 juli 2015

Gastblog: De Veganosaurus over de Plastic Free July Challenge


Sinds 1 juli is de Plastic Free July Challenge van start gegaan en om dat te vieren hebben we bloggers uitgedaagd om mee te doen én hun ervaringen te delen. Pieta en Nadia van de Veganosaurus zijn al heel bewust bezig, maar komen toch een aantal uitdagingen bezig. Lees alles in dit gastblog.

Vol goede moed sta je op. Een maand zonder plastic wegwerpartikelen: Jij kunt dit! Het ontbijt gaat lekker. Je wist al even dat dit moment zou komen, dus je hebt keurig alleen voedingsmiddelen zonder plastic verpakking gekocht. Je brood vervoerde je in je zelf meegebrachte broodzak, je (losse) sinaasappeltjes heb je zelf geperst, thee bleek zich uitstekend zelf met kruiden te laten maken en een potje jam aanschaffen kan iedereen. Peace of cake.

Maar toen stapje je onder de douche en werd je aangestaard door een plastic tube tandpasta, een plastic wegwerpscheermes, een plastic fles shampoo en die heerlijke douchegel… in die plastic fles. Wat nu?!

Voor iedere deelnemer zal het gevraagde aanpassingsvermogen verschillen. Voor de een is zelfgemaakte tandpasta misschien gesneden koek, en voor de ander is het afslaan van een tasje in de HEMA wellicht al een grote stap.
Wij kunnen ons voorstellen dat jullie op de weg naar plasticvrij tegen obstakels botsen waar jullie geen moment bij stil hadden gestaan. Daarom helpen we jullie graag een stukje op weg met de volgende tips:
De komende maand gaan we nog veel meer tips delen. Daarom vinden we het ook leuk om van jullie te horen waar jullie tegenaan lopen. Dus schroom niet om te reageren!
Morgen gaan we zelf met de billen bloot en nemen we ons eigen plastic afval van de afgelopen drie weken onder de loep en vrijdag maken we zelf ijsjes. Zonder plastic en helemaal veganistisch uiteraard.

Met de groetjes van de oceanen!
Meedoen? Aanmelden kan hier!
Like ook De Veganosaurus op Facebook

Contact

Fika?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Zoek je hulp bij je project? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort.