Ongedwongen duurzaamheid

Opgemärkt is een vereniging voor ongedwongen duurzaamheid met een Scandinavisch tintje. Dat betekent stijlvol, enthousiast, positief en toegankelijk voor iedereen. Ben jij al Opgemärkt?

Ben je benieuwd naar duurzame innovaties en creatieve ideeën van jonge enthousiaste mensen? Heb je zelf innovatieve oplossingen? Of houd je wel van een uitdaging? In alle gevallen is Opgemärkt iets voor jou! We zijn een community, een platform, een podium en een ontmoetingsplaats.

Wat we doen

Plasticdieet

Een maand lang zonder (wegwerp)plastic, durf jij het aan? Dit jaar organiseren we in september het Plasticdieet, waar je tips, tricks en info krijgt over (jouw) plasticgebruik. Met op 1 september een kick-off event in Utrecht!

Doe mee!

BRON

Wij zetten duurzame hotspots op de kaart. Online over de hele wereld, offline hebben we een kaart gelanceerd in Amsterdam. Nu zijn we op zoek naar de volgende groene stad.

BRON

Activiteiten

Opgemärkt is een vereniging: een platform waar duurzame mensen, bedrijven en initiatieven met elkaar in contact kunnen komen. Bijvoorbeeld tijdens één van onze activiteiten.

Agenda

Nieuws, updates, blogposts

dinsdag 29 maart 2016

As seen on LGM: duurzame Opgemärkt posters

As seen on LGM: duurzame Opgemärkt posters


We ontwierpen speciaal voor de Local Goods Market vier posters. Gemist? Geen nood, je kunt ze nu ook in onze webshop bestellen!

Er zijn vier designs:
  • Duurzaam is een feestje
  • I'm saving the earth. It's kinda my thing.
  • Go f*ir yourself
  • May the forest be with you
De posters zijn verkrijgbaar als A4 (250 grams) of als A3 (160 grams) en zijn gedrukt op papier gemaakt van afvalhout, gebleekt zonder chloor. De grote versie kost 10 euro (7,50 voor leden), de kleine 5 euro (4 voor leden).

Wil je een poster bestellen, maar heb je geen zin in verzendkosten? Stuur een mailtje naar ikben@opgemarkt.nl en haal de poster op in Amsterdam of Amersfoort.zondag 20 maart 2016

BR[ON]TOUR @ Local Goods Market Amsterdam

BR[ON]TOUR @ Local Goods Market Amsterdam

Jaaaa, ga je mee? Op 26 en 27 maart fietsen we langs de allertofste hotspots van Amsterdam voor unieke verhalen, lekkere hapjes en een flinke dosis inspiratie.Natuurlijk kun je ook gezellig bij ons langskomen op de Local Goods Market in De Hallen in Amsterdam, waar we onze stijlvolle Scandinavische producten promoten tussen andere duurzame ondernemers én waar we de tour zullen starten.


BR[ON]TOUR is onderdeel van de officiële lancering van BRON: de eerste duurzame hotspotskaart van Amsterdam. De kaart, online beschikbaar op www.duurzamehotspots.nl en offline te vinden op de leukste plekken in Amsterdam symboliseert een nieuw tijdperk: voorbij de fast fashion ketens en megastores en terug naar kleine ondernemers en hun passie. De tour wordt zowel voor de fiets als het OV aangeboden en start op de Fair & Green editie van de Local Goods Market in de Hallen in Amsterdam. Aanmelden voor de tour is noodzakelijk en kan zowel online als op de markt.
Een fairtrade kopje koffie drinken, een raw taartje proeven of je laten verleiden door duurzame cadeautjes en organic kleding: tijdens BR[ON]TOUR ontdek je de duurzame hotspots in Amsterdam én de gezichten erachter! 
Bestel direct je kaartje!

Bestel via Etsy!

Over BRON
BRON is Zweeds voor brug en verbinding en Nederlands voor oorsprong en plaats van ontstaan. Dit sluit aan bij het uitgangspunt van Opgemärkt: het Nederlandse imago van duurzaamheid veranderen naar de Zweedse opvatting: leuk, gemakkelijk én stijlvol. Met BRON wil Opgemärkt toffe nieuwe duurzame initiatieven toegankelijk maken en in kaart brengen en een eerste kennismaking met een duurza(a)me(re) lifestyle vormen. De tour speelt hierop in door een route langs jonge, frisse hotspots en onontdekte oude pareltjes uit te stippelen. BR[ON]TOUR AMSTERDAM
26 & 27 MAART 2016
13.00 UUR
ENTREE 5 EURO / 3 EURO VOOR LEDEN
HAPJES, DRANKJES EN INSPIRERENDE VERHALEN INBEGREPEN

http://duurzamehotspots.nl/

500 Hotspots
verzameld op BRON
1407 volgers
op social media
1200 mensen
volgden het Plasticdieet

Het team

Nicky
Nicky
Voorzitter
Jessie
Jessie
Communicatiemanager
Chantal
Chantal
Penningmeester
Kimberley
Kimberley
Designer
Vanessa
Vanessa
Projectmanager
Laure
Laure
International Editor
Natasja
Natasja
Stagiaire
Marida
Marida
Projectmedewerker
Lars
Lars
ICT stagiair

Zij hebben ons al Opgemärkt

Contact

Fika?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Zoek je hulp bij je project? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort.