Ongedwongen duurzaamheid

Opgemärkt is een vereniging voor ongedwongen duurzaamheid met een Scandinavisch tintje. Dat betekent stijlvol, enthousiast, positief en toegankelijk voor iedereen. Ben jij al Opgemärkt?

Ben je benieuwd naar duurzame innovaties en creatieve ideeën van jonge enthousiaste mensen? Heb je zelf innovatieve oplossingen? Of houd je wel van een uitdaging? In alle gevallen is Opgemärkt iets voor jou! We zijn een community, een platform, een podium en een ontmoetingsplaats.

Wat we doen

Plasticdieet

Een maand lang zonder (wegwerp)plastic, durf jij het aan? Dit jaar organiseren we in september het Plasticdieet, waar je tips, tricks en info krijgt over (jouw) plasticgebruik. Met op 1 september een kick-off event in Utrecht!

Doe mee!

BRON

Wij zetten duurzame hotspots op de kaart. Online over de hele wereld, offline hebben we een kaart gelanceerd in Amsterdam. Nu zijn we op zoek naar de volgende groene stad.

BRON

Activiteiten

Opgemärkt is een vereniging: een platform waar duurzame mensen, bedrijven en initiatieven met elkaar in contact kunnen komen. Bijvoorbeeld tijdens één van onze activiteiten.

Agenda

Nieuws, updates, blogposts

woensdag 15 maart 2017

Bea Johnson in Amsterdam

Bea Johnson in Amsterdam

Foto: Jan Willem Groen - Fotografie Groen
Gister was het dan zover: het evenement met Bea Johnson in Nederland. Opgemärkt was één van de organisatoren van dit event. De queen of zero waste kwam uit Amerika naar Amsterdam en het event was al een maand van tevoren uitverkocht. En wát een topdag was het! Voor degenen die er gister niet bij konden zijn een korte recap. 

Een vol programma
We begonnen de dag bij Ecomama Hotel voor een Meet & Greet. Wauw, wát een tof hotel is dat! Je kunt er chillen in een tipi, zelf wat eten bereiden in de jaloersmakende leefkeuken, schommelen met uitzicht op de minibinnentuin of in één van de lekkere stoelen neerploffen. In het Ebook dat binnenkort verspreid wordt lees je alles over dit bijzondere hotel. Ook vertellen we dan alles over Pure Boats: een fonkelnieuwe duurzame boottochtorganisatie die ons van het Waterlooplein naar Restaurant Instock bracht - waar we na een inspirerend praatje van één van de oprichters van het restaurant konden genieten van een viergangendiner. Per Tesla (ik had een Nissan Leaf besteld, maar who cares?) gingen we vervolgens naar Pllek, waar tv-opnames voor Volta TV plaatsvonden én natuurlijk de enige echte lezing werd gehouden. 


Binnenkort vind je alle mooie foto's, een impressiefilm en inspirerende verhalen op het blog.500 Hotspots
verzameld op BRON
1407 volgers
op social media
1200 mensen
volgden het Plasticdieet

Het team

Nicky
Nicky
Voorzitter
Jessie
Jessie
Communicatiemanager
Chantal
Chantal
Penningmeester
Kimberley
Kimberley
Designer
Vanessa
Vanessa
Projectmanager
Laure
Laure
International Editor
Natasja
Natasja
Stagiaire
Marida
Marida
Projectmedewerker
Lars
Lars
ICT stagiair

Zij hebben ons al Opgemärkt

Contact

Fika?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Zoek je hulp bij je project? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort.