Ongedwongen duurzaamheid

Opgemärkt is een vereniging voor ongedwongen duurzaamheid met een Scandinavisch tintje. Dat betekent stijlvol, enthousiast, positief en toegankelijk voor iedereen. Ben jij al Opgemärkt?

Ben je benieuwd naar duurzame innovaties en creatieve ideeën van jonge enthousiaste mensen? Heb je zelf innovatieve oplossingen? Of houd je wel van een uitdaging? In alle gevallen is Opgemärkt iets voor jou! We zijn een community, een platform, een podium en een ontmoetingsplaats.

Wat we doen

Plasticdieet

Een maand lang zonder (wegwerp)plastic, durf jij het aan? Dit jaar organiseren we in september het Plasticdieet, waar je tips, tricks en info krijgt over (jouw) plasticgebruik. Met op 1 september een kick-off event in Utrecht!

Doe mee!

BRON

Wij zetten duurzame hotspots op de kaart. Online over de hele wereld, offline hebben we een kaart gelanceerd in Amsterdam. Nu zijn we op zoek naar de volgende groene stad.

BRON

Activiteiten

Opgemärkt is een vereniging: een platform waar duurzame mensen, bedrijven en initiatieven met elkaar in contact kunnen komen. Bijvoorbeeld tijdens één van onze activiteiten.

Agenda

Nieuws, updates, blogposts

vrijdag 15 december 2017

Twee nieuwe teamleden!

Twee nieuwe teamleden!


Woeeeh! We hebben er twee nieuwe teamleden bij gekregen: Marida en Natasja. Zij gaan helpen om Opgemärkt online nóg zichtbaarder te maken (en zorgen voor extra redenen voor TAART).  We stellen onze nieuwe teamleden graag aan je voor. 


Natasja - stagiare

Hi! Mijn naam is Natasja, studente Allround Styling met een grote passie en missie op het gebied van duurzaamheid. Opgemärkt is de perfecte plek waar mijn passie samen komt met mijn mijn liefde voor Scandinavië. Ik vind het dus ook super tof om mijn steentje bij te kunnen dragen door mijn case study bij Opgemärkt uit te voeren. Het doel? Nog veel meer mensen inspireren en motiveren tot een ongedwongen, duurzame levensstijl.

Marida - allround projectmedewerker

Hi! Ik ben sinds oktober 2017 actief als Projectmedewerker, na ruime ervaring in (digitale) media, sales en business development. Nu ben ik heerlijk aan het freewheelen om meer tijd voor leuke dingen te hebben zoals reizen, koken voor vrienden, duurzame projecten en (beetje) werken in de horeca. Ik ben gek op alles wat met de zee te maken heeft; duiken, free-diven en suppen, favoriete reis bestemmingen zijn Zuid-Afrika & Indonesië. Europa staat echter ook op de agenda; het plan is om samen met mijn lief meer plekken te ontdekken Aquitanië, Roemenië of het zuiden van Italië. Voor goed eten (vegetarisch) en een mooie G&T mag je me altijd wakker maken! Tot snel bij Opgemärkt!donderdag 20 april 2017

Vacature: ben jij Opgemärkt? Marketing/communicatiestagiair(e)/trainee gezocht!

Vacature: ben jij Opgemärkt? Marketing/communicatiestagiair(e)/trainee gezocht!

Vacature voor Marketing/Communicatiestagiair(e)/Trainee

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste marketing/communicatiestagiair(e) met een hart voor duurzaamheid en een flinke dosis enthousiasme. Wil jij je duurzame netwerk flink (maar dan ook echt FLINK) vergroten, ontdekken welke toffe initiatieven er zijn en nieuwe projecten oppakken? Dan ben je Opgemärkt!


In het kort:

- min 8, max 24 uur per week - meer in overleg
- beschikbaar voor minstens 6 maanden
- geen garantie op een betaalde baan: we zijn een vereniging met grote idealen en een heel klein budget

Wat je gaat doen:

Écht heel veel. Onder andere:
- duurzame hotspots in kaart brengen
- mails verwerken
- leukste hotspots interviewen
- research en redactie
- PR
- (gemeente)subsidies en fondsen zoeken en voorbereidend werk voor de aanvraag doen
- partijen zoeken/benaderen om mee samen te werken
- andere relevante werkzaamheden die je leuk vindt of wil leren


Wat we van je verwachten:

- enige ervaring met marketing, communicatie of organisatie
- idealistisch, gedreven om de wereld te verbeteren
- enige kennis over duurzaamheid en bereidheid hier veel over te leren
- kan goed schrijven
- is zelfstandig én vindt het leuk om samenwerkingen op te zoeken
- HBO werk/denk-niveau
- woont in de buurt van Amersfoort of vindt het niet erg om er met het OV heen te reizen. We hebben een heel fijn kantoor, mét lekkere lunch
- heeft geen 9 tot 5 mentaliteit en vindt het niet erg om ook 's avonds of in het weekend af te spreken (veel interessante evenementen vinden dan plaats en veel teamleden doen dit naast een vaste baan, dus brainstorms en meetings plannen we niet overdag)


Wat we kunnen bieden:

- veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid
- een leuk team met alleen maar jonge mensen
- taart. veel taart.
- een enorme uitbreiding van je netwerk in de duurzame sector: meerdere voorgangers vonden een baan via ons netwerk!
- relevante werkervaring op het gebied van marketing, communicatie en organisatie
- een jaarlijks teamuitje

Interesse? Mail naar ikben@opgemarkt.nl. Vragen over de vacature? Stuur een berichtje naar jessie@opgemarkt.nl of bel 0618 259 526. Even langskomen op ons kantoor kan ook - kun je meteen meehelpen met klussen. 


woensdag 15 maart 2017

Bea Johnson in Amsterdam

Bea Johnson in Amsterdam

Foto: Jan Willem Groen - Fotografie Groen
Gister was het dan zover: het evenement met Bea Johnson in Nederland. Opgemärkt was één van de organisatoren van dit event. De queen of zero waste kwam uit Amerika naar Amsterdam en het event was al een maand van tevoren uitverkocht. En wát een topdag was het! Voor degenen die er gister niet bij konden zijn een korte recap. 

Een vol programma
We begonnen de dag bij Ecomama Hotel voor een Meet & Greet. Wauw, wát een tof hotel is dat! Je kunt er chillen in een tipi, zelf wat eten bereiden in de jaloersmakende leefkeuken, schommelen met uitzicht op de minibinnentuin of in één van de lekkere stoelen neerploffen. In het Ebook dat binnenkort verspreid wordt lees je alles over dit bijzondere hotel. Ook vertellen we dan alles over Pure Boats: een fonkelnieuwe duurzame boottochtorganisatie die ons van het Waterlooplein naar Restaurant Instock bracht - waar we na een inspirerend praatje van één van de oprichters van het restaurant konden genieten van een viergangendiner. Per Tesla (ik had een Nissan Leaf besteld, maar who cares?) gingen we vervolgens naar Pllek, waar tv-opnames voor Volta TV plaatsvonden én natuurlijk de enige echte lezing werd gehouden. 


Binnenkort vind je alle mooie foto's, een impressiefilm en inspirerende verhalen op het blog.woensdag 1 februari 2017

Lars gaat duurzamehotspots.nl vernieuwen

Lars gaat duurzamehotspots.nl vernieuwen


We beginnen het nieuwe jaar goed: met een stagiair! Lars zal de komende zes maanden de BRON-site (www.duurzamehotspots.nl) vernieuwen, verbeteren én uitbreiden. Dat was ook wel nodig, dus daar zijn we superblij mee.

Met een nieuwe site maken we het makkelijker om hotspots toe te voegen, waardoor de hoeveelheid toffe plekjes enorm toe kan nemen. Ook gaat Lars werken aan een app die we hopelijk later dit jaar beschikbaar kunnen maken.

We zijn ervan overtuigd dat Opgemärkt een superleuke plek is om stage te lopen, want ons enthousiaste team staat altijd klaar voor leuke projecten en voor het delen van kennis en kunde. Samen weten we bijna alles over duurzaamheid en hebben we enorm veel ervaring. Wat we uiteraard graag met Lars gaan delen :)


500 Hotspots
verzameld op BRON
1407 volgers
op social media
1200 mensen
volgden het Plasticdieet

Het team

Nicky
Nicky
Voorzitter
Jessie
Jessie
Communicatiemanager
Chantal
Chantal
Penningmeester
Kimberley
Kimberley
Designer
Vanessa
Vanessa
Projectmanager
Laure
Laure
International Editor
Natasja
Natasja
Stagiaire
Marida
Marida
Projectmedewerker
Lars
Lars
ICT stagiair

Zij hebben ons al Opgemärkt

Contact

Fika?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Zoek je hulp bij je project? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort.