OVER ONS

Jonge, creatieve en milieubewuste mensen, een toegankelijke en inspirerende ontmoetingsplaats, een nieuwe speler op het gebied van duurzaamheid, geïnspireerd door Scandinavië - what's not to like? Sluit je aan, laat je inspireren, doe mee als je wil en ontdek hoe leuk duurzaam is en tot wat een creatieve, enthousiaste, nieuwe generatie je eigenlijk behoort. Al onze activiteiten zijn laagdrempelig en ongedwongen, want duurzaam is een feestje en moet dus ook vooral toegankelijk en leuk zijn.


Onze missie
De missie van Opgemärkt is enerzijds jonge, creatieve, ondernemende en milieubewuste mensen een toegankelijke en inspirerende ontmoetingsplaats bieden. Waar ze hun passie voor duurzame producten en innovaties kunnen delen met elkaar én met een bredere doelgroep die (potentieel) geïnteresseerd is in duurzaamheid. Anderzijds is Opgemärkt een echte community voor iedereen die (potentieel) geïnteresseerd is in duurzaamheid. Door laagdrempelige activiteiten te organiseren en stijlvolle producten te ontwikkelen kunnen we samen laten zien dat duurzaam leven niet alleen belangrijk of sociaal wenselijk, maar vooral ook heel leuk, mooi en gemakkelijk is. Precies zoals dat in Scandinavië gaat.Effortless sustainability noemen wij dat; ongedwongen duurzaamheid.

Onze doelstellingen

- Bijdragen aan de grotere bewustwording omtrent duurzaamheid;
- De vaak negatieve en pessimistische sfeer rondom milieukwesties tegenwicht bieden door te laten zien dat er een jonge, enthousiaste, creatieve en ondernemende generatie bestaat, met volop creatieve en innovatieve ideeën;
- Een ontmoetingsplaats zijn voor jonge creatieve ondernemers, zodat zij in een informele en ongedwongen sfeer hun netwerk kunnen uitbreiden;
- Mensen zonder uitgesproken interesse in duurzaamheid kennis laten maken met de ongedwongen, stijlvolle kant van duurzaamheid.

Scandinavië

We willen de wereld laten zien dat duurzaam leven niet alleen belangrijk of sociaal wenselijk, maar vooral ook heel leuk, mooi en gemakkelijk is. We zijn geïnspireerd geraakt door Scandinavië. Ze lopen daar voorop in innovatieve ideeën (100% afbreekbare verpakkingen bijvoorbeeld, hoe cool is dat) en er wordt superpositief naar duurzaamheid gekeken. En ook niet onbelangrijk, Scandinaviërs hebben stijl - en waarom zou duurzaam niet stijlvol kunnen zijn?
Onze voorzitter woonde een jaar in Zweden en kwam vol passie voor duurzaamheid terug. In het team hebben we een aantal mensen die Zweeds spreken en contacten hebben in verschillende Scandinavische regio's. We werken ook nauw samen met local heroes in Malmö en omgeving, die de taal spreken, de stad kennen en van het land houden.


Ben jij opgemärkt?

Het team van Opgemärkt wordt gevormd door enthousiaste (ex-)studenten en een heleboel vrijwilligers die zich bezighouden met duurzaamheid, DIY, social enterprises en nieuwe ontwikkelingen en trends. Ben je enthousiast geworden? Stuur dan snel een mailtje naar ikben@opgemarkt.nl en wie weet kom je in ons supergezellige team!

Contact

Fika?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Zoek je hulp bij je project? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort.