Welke soorten raamfolie zijn er?

Raamfolie is veelal een dunne laag laag die op ramen kan worden aangebracht. Uiteraard zijn er veel verschillende soorten met allemaal verschillende doeleinden. Hierdoor heb je ruime keuze als het gaat over het gebruiken van raamfolie.

  • Zonwerende folie: Deze folies worden gebruikt om de hoeveelheid warmte die door het glas naar binnen komt te verminderen. Ze kunnen ook helpen bij het verminderen van verblinding door de zon.
  • Veiligheidsfolie: Deze folies worden gebruikt om schade aan ramen te voorkomen of verminderen bij inbraak of andere ongelukken zoals vallen tegen het raam. Dit is over het algemeen een dikkere folie dan de standaard folies.
  • Decoratieve folie: Wil je gewoon decoratie op de ramen? Dan is dat uiteraard ook mogelijk! Want raamfolie is ook verkrijgbaar in decoratieve printjes.
  • Anti-inkijk folie: Ook is er een mogelijkheid om de inkijk te weren in huis. Dit kan gemakkelijk met anti-inkijk folie. De meest bekende zijn gezandstraald- en melkglasfolie.

Bij de webshop www.raamfolieonline.nl heb je keuze uit een uitgebreid assortiment. Je zult alle bovengenoemde folies bij hen vinden!

Wat is zelfklevende raamfolie?

Zelfklevende raamfolie is een populair type raamfolie. Dit type bevat een zelfklevende lijmlaag achterkant die gemakkelijk op het raam kan worden aangebracht. Het aanbrengen van zelfklevende raamfolie kan soms lastig zijn. Vooral als je geen ervaring hebt met het aanbrengen van dit soort folies. Een goede tip hiervoor is om het folie aan te brengen met water. Hierdoor plakt het namelijk niet gelijk vast en kun je het nog corrigeren tijdens het plakken. Zorg wel dat je veel water gebruikt anders gaat dit namelijk niet op. Aan het einde kun je het water gemakkelijk verwijderen door met een rakel over het folie van het midden naar de zijkanten te wrijven. Door het aan te brengen met water is het voor iedereen mogelijk folie met een lijmlaag aan te schaffen.

Wat is statische raamfolie?

Statische raamfolie is een ander type raamfolie zonder lijmlaag. Dit folie plakt door het gebruiken van statische elektriciteit om zichzelf op het glas te hechten. Zo doende plakt het folie zonder lijm of andere kleefmiddelen. Hierdoor kan je de folie gemakkelijk aanbrengen en verwijderen zonder dat er lijmresten achterblijven op het raam of de folie. Het aanbrengen van statische raamfolie is meestal gemakkelijker dan het aanbrengen van zelfklevende raamfolie. Dit komt omdat er minder kans is op luchtbellen onder de folie.

Opgemarkt.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart